Vul een zoekwoord in:

Nederlands Metsel- en tegelzettalent op World Skills

Het zijn spannende tijden voor leerlingmetselaar Tim Klessens (18) van Bouw Infra Mensen Mierlo en ROC ter AA en Wilhelm Scholten (20) uit de Duitse grensplaats Itterbeck en student aan de ROC van Twente. Zij vertegenwoordigen Nederland in het vakmanschap metselen resp. tegelzetten tijdens World Skills 2017 van 15 t/m 18 oktober in Abu Dhabi. 

In 2015 nam Tim deel aan het NK Metselen van KNB en won als beste VMBO'er de Zilveren Troffel, de eerste prijs op het Nederlands Kampioenschap Metselen! Dat dit geen toeval was, bleek begin 2017 opnieuw toen hij opnieuw eerste werd tijdens de MBO vakwedstrijd metselen in de RAI in Amsterdam. Hij won daarmee tevens een ticket voor de WorldSkills. Klessens neemt het in Abu Dhabi op tegen 29 tegenstanders uit evenzoveel landen van over de hele wereld.  Eerder dit jaar sprak KNB met Tim. Op de vraag of hij kans maakt om in de prijzen te vallen tijdens de World Skills, stelde hij zich bescheiden op: 'daar durf ik echt niks op te zeggen, alle deelnemers zijn erg goed', aldus Tim.

Eerder streden de metselleerlingen Arnold Ros, Paul van Gastel, Stephan Kemna en Bert van Heugten op het wereldtoneel. Zij wonnen in resp. 2000, 2001, 2004 en 2010 de Zilveren Troffel.

WorldSkills wordt wel de Olympische Spelen van de vakwedstrijden genoemd. 1300 deelnemers uit 59 landen doen in Abu Dhabi mee in 51 verschillende vakwedstrijden. Daarmee is de 44 editie meteen de grootste ooit.

KNB wenst Tim (links) en Wilhelm (rechts) namens de Nederlandse baksteen- en tegelindustrie heel veel succes!

 Tim Klessens      Wilhelm Scholten