Vul een zoekwoord in:

Minister Ollongren draagt eigenhandig steentje bij aan bouwproductie

Tijdens haar bezoek aan de Bouwbeurs 2019 te Utrecht was minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) niet te beroerd om ook zelf de handen uit de mouwen te steken.

Aangespoord door een vrouwelijke deelnemer aan het NK Metselen 2019, stroopte de minister de mouwen op. Onder goedkeurend oog van vakjurylid Wim Haverhals sloeg de politica ook zelf aan het metselen. Het staat symbool voor de oprechte inspanningen van het ministerie om de bouwproductie op het gewenste niveau te brengen.

Kajsa Ollongren bracht haar bezoek aan de tweede voorronde van het NK Metselen. Dit is een initiatief van de in KNB samenwerkende baksteenindustrie, die daarmee de belangstelling voor het metselvak wil vergroten. Met het organiseren van deze landelijke beroepswedstrijd voor leerlingmetselaars promoot de Nederlandse baksteenindustrie (KNB) sinds 1953 het metselonderwijs. Doel is de instroom van jong metseltalenten te bevorderen en goed vakonderwijs te stimuleren. Een goede instroom is van groot belang nu de uitvoerende bouw kampt met een groot tekort aan vakkrachten.

Meer informatie en bezoek
Informatie over de wedstrijdlocaties, het verloop van de wedstrijden en over de deelnemers, is te vinden op www.metselwedstrijden.nl.