Vul een zoekwoord in:

MasterClass Baksteen 22 september 2022

Baksteen als gezicht van de stad

donderdag 22 september 2022
10.00 – 16:00 uur
locatie: Stad van Cahen, Amersfoort

Schrijf je nu in voor de KNB MasterClass Baksteen 2022!

Tijdens de 18e editie van de masterclass leer je de ontwerp­mogelijk­heden met baksteen doorgronden met behulp van de kennis en ervaring van de masters
Floris Cornelisse (Happel Cornelisse Verhoeven)
Lieven Nijs (BLAF-architecten en Universiteit Gent) en
Michiel van Hunen (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). Moderator is Jan Peter Wingender, OFFICE WINHOV

Voor wie?
De Masterclass is voor architecten die meer kennis willen verkrijgen over baksteenmetselwerk en de architectonische toepassing ervan.

Programma

Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties door de ‘masters’ en discussies rond het thema Baksteen als gezicht van de stad. Baksteen hoort bij Nederland en bepaalt op veel plaatsen de sfeer en inrichting van onze leefomgeving. De gevel vormt daarbij een belangrijk onderdeel. Hoe kan de historie van de stedelijke omgeving als inspiratiebron dienen bij de realisatie van nieuwe gebouwen en wijken? En wat kunnen we daarbij leren van het ontwerp en de detaillering van de baksteengevels?

Een rondleiding langs de tentoonstelling BRICK van Kunsthal KADE, inclusief een door FASadE begeleide stadswandeling door Amersfoort, vormt onderdeel van het middagprogramma.

De tentoonstelling Brick appelleert aan de behoefte van de bouwende mens. Op zoek naar veiligheid en schoonheid. Het laat de bijzondere aspecten zien van het bouwmateriaal baksteen en toont werk van architecten, kunstenaars en ontwerpers. De schoonheid en zeggingskracht van baksteen in al zijn verschijnings­vormen, kleurvarianten, herhalingen, metselverbanden en voegvariaties.

Deelname
De kosten voor deelname (inclusief lunch en rondleiding expositie) bedragen € 45,- excl. BTW. Inschrijven kan via de website van KNB. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmeldformulier MasterClass Baksteen 2022

Mijn persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het registratieproces. Gedurende het evenement kunnen foto's en video's gemaakt worden en verspreid via websites en social media.