Vul een zoekwoord in:

MasterClass Baksteen 2019

De Masters van 2019: Pieter Bedaux (L)  en Thomas Bedaux (R).
Midden links: Ontvangstpaviljoen Steenfabriek Vogelensangh (ontwerp: bureau Bedaux de Brouwer Architecten)

MasterClass Baksteen 2019

 Tussen moderniteit en traditie

Donderdag 26 september 2019
10.00 – 16:00 uur
Ontvangstpaviljoen Steenfabriek Vogelensangh te Deest

 

Direct inschrijven!

Inschrijfformulier

 

Hoe ontwerp en realiseer je baksteenrijke gebouwen die hun kracht en schoonheid door de tijd behouden? Dat is waar het om draait tijdens de 17e MasterClass Baksteen voor architecten!

Het programma van de Masterclass Baksteen 2019 bestaat uit levendige presentaties en discussies over baksteengebruik in de hedendaagse architectuur. Naast de esthetische aspecten is er ook aandacht voor innovaties en ontwikkelingen, technische details en de milieuprestaties van baksteenmetsel­werk. Deze masterclass wordt verrijkt met een rondleiding door de unieke ringoven van een 100-jarig jubilerende steenfabriek. Het nieuwe ontvangstpaviljoen won in 2018 de Herengracht Industrie Prijs 2018.

De Masters
Pieter en Thomas Bedaux zijn dit jaar de meesters in baksteenarchitectuur. “Bedaux de Brouwer Architecten lijkt het enige bureau in Nederland dat zich moeiteloos weet te bewegen tussen moderniteit en traditie”, aldus architectuurcriticus Piet Vollaard. Door de jaren heen ontwikkelde het bureau zich met een herkenbaar handschrift waarbij steeds fris en verrassend wordt ingezet op een tijdloze vormentaal. Oog voor detail is een belangrijk uitgangspunt en wordt van generatie op generatie overgebracht en geperfectioneerd. Het bureau ontwerpt gebouwen die de tand des tijds doorstaan en hun schoonheid behouden.

Harrie Vekemans van Metselwerk Adviesbureau Vekemans geeft inzicht in nieuwe technische ontwikkelingen en innovaties rond baksteenmetselwerk. Het bureau is gespecialiseerd in metselwerk in de breedste zin van het woord. Al decennia lang wordt geadviseerd bij de ontwikkeling van nieuwe metselwerkproducten en de realisatie van uitdagende metselwerkconstructies.

De kosten voor deelname, inclusief lunch, bedragen € 45,- (excl. btw). Mis het niet en meld u nu aan via de website van KNB (let op! vol = vol).