Vul een zoekwoord in:

KNB MasterClass Baksteen 2018


De Masters van 2018: Liesbeth van der Pol (L)  en Marjolein van Eig (R).
ML: Katwolderplein, Zwolle (DOK architecten) MR: Koepel op de Overplaats, Heemstede (Bureau VanEig)

Archetypisch metselen

Op locatie van Saint Gobain Training Center Eindhoven

De workshop metselen in de middag van de MasterClass Baksteen zit vol, inschrijven kan alleen nog voor het ochtendprogramma! Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties over baksteengebruik in de hedendaagse architectuur. 

Centraal bij de 16e editie staat het gebruik van baksteen bij de realisatie van hedendaagse versies van archetypische gebouwen. Het zijn oermodellen van gebouwtypen die ten grondslag liggen aan latere varianten. De oorsprong van bijvoorbeeld een boerderij, bioscoop of parkeergarage ligt in het verleden, maar het model doet er nog steeds toe. Ontwerpuitdaging is de archetypes te interpreteren en opnieuw vorm te geven naar de eisen en wensen van deze tijd. Tijdens het ochtendprogramma zullen meesters in baksteenarchitec­tuur Marjolein van Eig en Liesbeth van der Pol, hun kennis en ervaring hierover met je delen. Elk vanuit hun eigen visie, ontwerphandschrift en routine.

Over de sprekers
Marjolein van Eig, eigenaar van Bureau VanEig, is onder andere bekend van haar ontwerp de bakstenen Koepel op de Overplaats in Heemstede. In 2014 won zij met dit ontwerp de prestigieuze Abe Bonnemaprijs voor Jonge Architecten. Het werk van Van Eig is herkenbaar door gebruik van referenties, archetypes, daarmee bouwt zij verder op de bestaande omgeving.

Liesbeth van der Pol is eigenaar van DOK architecten. Ze is onder andere bekend van haar ontwerp voor parkeergarage Katwolderplein in Zwolle. Een blikvanger met een eigen gezicht door het gedetailleerde metselwerk in vijf verschillende patronen. De garage kenmerkt de ontwerpvisie van Van der Pol, ontwerpen met aandacht voor locatie en gebruiker, kracht, kleur en expressie.

Programma
De MasterClass vindt plaats op 20 september 2018 van 09.30 – 16:30 uur. Het definitieve programma wordt begin september bekend gemaakt.

De kosten voor de deelname bedragen € 45,-. Inschrijven kan via het aanmeldformulier.  Er is inmiddels geen plaats meer voor het middagprogramma (workshop metselen). U kunt zich nog wel opgeven voor het ochtendprogramma.