Vul een zoekwoord in:

MasterClass Baksteen 2013 met meesterarchitecten Jacq. de Brouwer en Paul Diederen. Inschrijving geopend

Velp, 5 juni 2013

Maximaal 30 architecten kunnen deelnemen aan de exclusieve MasterClass Baksteen onder leiding van meesterarchitecten Jacq. de Brouwer (Bedaux de Brouwer Architecten, Goirle) en Paul Diederen (diederendirrix architecten, Eindhoven). Het thema is 'Traditie en vernieuwing'. 

Een groot aantal projecten van beide architecten(bureaus) is de afgelopen decennia met architectuurprijzen bekroond. De verschillen in uitgangspunten bij ontwerp en baksteengebruik zullen de nodige diepgang geven aan het thema van de dag 'Traditie en vernieuwing'. Schrijf hier in voor deelname.

De MasterClass
De MasterClass Baksteen vindt plaats op donderdag 26 september 2013 rond het architectuurcentrum in Tilburg. Het in 2003 door KNB gestarte initiatief waarbij deelnemers onder de inspirerende leiding van twee meesters in baksteenarchitectuur de unieke, eigen vormentaal van baksteen leren te doorgronden blijkt jaar op jaar een succesformule. Sinds enkele jaren wordt de MasterClass samen met de BNA-Academie georganiseerd waardoor deelnemers ook nog eens 7 PBO-uren verdienen.

Programma
Tijdens deze editie geven de architecten inzicht in de wijze waarop zij bij hun ontwerpen omgaan met baksteenmetselwerk. Tevens zullen in de ochtend een of enkele gebouwen worden bezocht.

In de middag zetten de deelnemers in teamverband de tanden in een door de masters gemaakte ontwerpopdracht. Hoe gebruik jij de vormentaal van baksteen en de vele beschikbare varianten in structuur, kleur, formaat en textuur? De masters begeleiden de deelnemers en bespreken de eindresultaten.

Praktische informatie
Deelnemers: maximaal 30
Datum: 26 september 2013
Tijd: circa 9.00 -17.00 uur
Waar: Deprez-gebouw, Tilburg
PBO-uren: 7
Kosten: Leden BNA € 95,-, anderen € 145,-
Inschrijven: bna-academie.nl

De masters
Er zijn weinig architecten die met zulke spaarzame middelen zulke sterke baksteen-architectuur weten te maken als Jacq. de Brouwer. De architectuur laat zich omschrijven als een mild, tijdloos modernisme, met oog voor mens en omgeving.

Het oeuvre van Paul Diederen wordt omschreven als expressief, subtiel sculpturaal. Vanuit de wensen en ideeën van de opdrachtgever wordt gezocht naar zowel een doelmatige als een eigenzinnige interpretatie van de opgave. Dit leidt tot inventieve en spraakmakende gebouwen. De architectuur is niet shockerend of vergaand autonoom maar zoekt steeds de uitdagende betrekking tussen vervreemding en vertrouwdheid.

Voor wie?
De Masterclass is bedoeld voor ontwerpers die meer kennis willen verkrijgen
over baksteen en de architectonische toepassing ervan. De nadruk ligt tijdens
deze dag op praktische oefeningen met de nadruk op esthetische mogelijkheden.
Voor uitgebreidere technische informatie over baksteenmetselwerk is er de
cursus 'Bouwen met baksteen'