Vul een zoekwoord in:

Schrijf nu in voor de Masterclass Baksteen 2012

Vorm Masterclass
Docent Hans van der Heijden (Architectenbureau biq, Rotterdam) en
Alexander Pols (Architectenbureau Hans Kohlhoff, Rotterdam)
Deelnemers maximaal 30
Wanneer woensdag 26 september 2012
Waar Rotterdam
Tijdstip 09.00 - 17.00 uur
PBO uren 7
Kosten Leden BNA €95,-, anderen €145,-
Info administratieve zaken - BNA academie, T 020 555 36 31
programma - KNB, T 026 3845630
Inschrijven www.bna-academie.nl

Leer de esthetische mogelijkheden van baksteen kennen en gebruiken. 

Baksteen heeft een lange traditie in de Nederlandse architectuur. Tijdens de 10e editie van de hoog gewaardeerde KNB Masterclass Baksteen leert u onder de inspirerende leiding van Hans van der Heijden en Alexander Pols en samen met collega's de unieke, eigen vormentaal van baksteen te doorgronden.

Rondleiding en lezingen

Dat wordt dit jaar gedaan door een nadere beschouwing van de fraaie baksteenarchitectuur die tussen 1930 en 1950 gerealiseerd is in Rotterdam. In de ochtend verzorgen de masters een rondleiding in en rond het Museumkwartier van Rotterdam. Tevens worden presentaties rond het thema gegeven en de wijze waarop de masters zelf baksteen toepassen in gebouwen.

Ontwerpen

In de middag zetten de deelnemers in teamverband hun tanden in een door de masters gemaakte ontwerpopdracht. Hoe gebruikt u de vormentaal van baksteen en de vele beschikbare varianten in structuur, kleur, formaat en textuur? De masters begeleiden de deelnemers en bespreken de eindresultaten. 

Voor wie?

De Masterclass is bedoeld voor ontwerpers die meer kennis willen verkrijgen over baksteen en de architectonische toepassing ervan. De nadruk ligt tijdens deze dag op esthetische mogelijkheden. Voor uitgebreidere technische informatie over baksteenmetselwerk is er bij BNA de cursus 'Bouwen met baksteen'.