Vul een zoekwoord in:

Limburgse gedeputeerden ontvangen Roadmap Bouwkeramiek

Overhandiging Technology Roadmap Bouwkeramiek 2030 J. vd Akker (l) R. Burlet (m) W. Stas (r)

Overhandiging Technology Roadmap Bouwkeramiek 2030 J. vd Akker (l) R. Burlet (m) W. Stas (r)

KNB-bestuurder Willem Stas overhandigde vrijdag 16 oktober KNB’s nieuwe Roadmap aan de Limburgse gedeputeerden Van den Akker en Burlet. In deze Technology Roadmap Bouwkeramiek 2030 verkent de sector de initiatieven en onderzoeken die nodig zijn om de energietransitie, stikstofreductie en circulaire economie door fabrikanten van bouwkeramiek te versnellen.

De provincie Limburg telt 13 fabrieken van baksteen, keramische dakpannen en gebakken tegels. Limburg is daarmee, samen met Gelderland, dé thuishaven voor de keramische industrie. Alle reden om het Limburgse provinciebestuur vertrouwd te maken met de nieuwe Technology Roadmap van de sector.

Op locatie van tegelfabrikant Koninklijke Mosa BV in Maastricht toonden gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport) en collega Ruud Burlet (Duurzaamheid en Milieu) zich positief over dit initiatief. “Het is goed om te zien dat de bouwkeramische industrie blijft innoveren en terecht aangeschoven is aan de tafel van het Limburgs Energie Akkoord. Ondernemers van innoverende bedrijven zorgen voor economische groei en meer werkgelegenheid’’, aldus Van den Akker. Collega Burlet voegt daaraan toe ‘’Elke bijdrage aan onze provinciale ambitie naar een circulaire economie is belangrijk. Als de bouwkeramische industrie meedoet en wil samenwerken op het gebied van duurzaam gebruik van grondstoffen en circulariteit heeft het ook een voorbeeldfunctie.”

Willem Stas, bestuurslid van branchevereniging KNB en productiedirecteur van tegelfabrikant Koninklijke Mosa BV, overhandigde officieel de Roadmap waarna KNB-directeur Ewald van Hal deze aan de gedeputeerden van een toelichting voorzag.

Zie de Technoloy Roadmap knb-keramiek.nl/roadmapbouwkeramiek

Zie het volledige persbericht 'Limburgse gedeputeerden ontvangen Roadmap Bouwkeramiek'