Vul een zoekwoord in:

Later word ik baksteenproducer!

De 11-jarige Moos wil later bakstenen maken. Je komt ze overal tegen dus je kunt er een goede boterham mee verdienen. In het RTL-programma Later Als Ik Groot Ben laat presentator Jochem van Gelder aan Moos een baksteenfabriek zien. Hoe doe je dat: van klei een straatbaksteen maken?

Wat willen kinderen later worden? En wat houdt zo’n beroep dan in? Op initiatief van KNB nam Jochem van Gelder de 11-jarige Moos mee naar een baksteenfabriek, in dit geval Steenfabriek De Bylandt in Tolkamer van KNB-lid Vandersanden. Bedrijfsleider Sander Baas legt Moos en daarmee de kijkers uit wat er zoal komt kijken bij het maken van een straatbaksteen.

KNB maakte de opname mogelijk om jongeren kennis te laten maken met werken in de baksteenindustrie. Tegelijkertijd worden met de uitzending de meekijkende ouders bereikt. Zij ontvangen niet alleen informatie over de beroepspraktijk van de baksteenindustrie maar ook over het product baksteen zelf.

Het kinderprogramma Later Als Ik Groot Ben wordt ieder weekend uitgezonden. Op het bijhorende YouTube kanaal zijn de TV-uitzendingen terug te kijken en ook speciale afleveringen die je niet op de TV ziet, zoals die werd gemaakt in Tolkamer.