Vul een zoekwoord in:

KNB traint metseldocent

Op het VMBO worden bouwdocenten van de afdeling BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) aangespoord zich bij te scholen op onderdelen die zij in mindere mate beheersen. KNB nam initiatief tot een praktijktraining Metseltechniek. Docenten krijgen in 4 middagen de basisvaardigheden bijgebracht.

Voor het 3e jaar op rij, en ondanks de coronacrisis, werd recent door bouwopleidingsbedrijf ‘Bouwmensen Utrecht’  weer een metseltraining voor metseldocenten verzorgd.

Op het programma stonden onder meer aspecten van maatvoering en inrichting van de werkplek, maar ook hoe metselwerk opgebouwd moet worden. Verder werd de handeling van het opbrengen van de juiste hoeveelheid mortel en het verwerken van bakstenen uitgebreid behandeld. Tenslotte was er aandacht voor de afwerking van het metselwerk zoals na-voegen, maar ook doorstrijken van de mortel.

Na de training moet de docent in staat zijn om deze kennis over te dragen aan de VMBO leerlingen. Dit is tenslotte waar het om draait. Een eerste indruk leerde dat de deelnemende docenten erg gemotiveerd waren om deze training te volgen. Ook de metseltrainer is zeer gedreven en straalt liefde voor het vak metselen uit. Kortom: ook deze training was weer een goede aanzet voor de creatie van ‘ambassadeurs’ van het vak metselen binnen VMBO opleidingen.

KNB ondersteunt deze trainingen op diverse manieren en ook met een uitgebreide cursusmap waarin de theorie aangevuld met video’s. Daardoor worden in woord en beeld de verschillen methodieken, technieken en metselverbanden inzichtelijk gemaakt

De trainingen worden vooraf bekend gemaakt via www.bijscholingvmbo.nl/cursussen/metselen/