Vul een zoekwoord in:

KNB present op GEVEL 2012

Velp, 10 januari 2012

Met drie aansprekende lezingen en een onderhoudend 'backstage' programma start de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek tijdens de vakbeurs GEVEL 2012 het nieuwe jaar.  De lezingen vinden plaats in het centrale GEVELtheater. De Tontine Lounge, vernoemd naar het café waar de beurs op Wall Street werd opgericht, biedt gastvrijheid aan de aansluitende bijeenkomsten.

PROGRAMMA

Op woensdag 25 januari (12.00 - 13.00 uur), de openingsdag, plaatsen architecten Jos van Eldonk (Soeters Van Eldonk Architecten, Amsterdam) en Robert Mulder (Mulder Blauw architecten, Zoeterwoude) beschouwingen bij het beursthema 'Echte schoonheid zit van buiten'.
Aansluitend kan van 14.00 - 16.00 uur in de Tontine Lounge met de sprekers van gedachten worden gewisseld. Voorts zullen Van Eldonk en Mulder, onder luide aanmoediging van het publiek, hun kennis testen in een originele 'BouwkeramiekQuiz'.

Donderdag 26 januari  (12.00 - 13.00 uur) staat biodiversiteit centraal onder de verklarende titel 'BIO&W?f'.
Publicist Jip Louwe Kooijmans zal het accommoderend vermogen van bouwkeramiek voor vogels behandelen, een onderwerp waarover zijn eerder zijn boek 'Vogels in de Stad' handelt. Aansluitend zal onderzoeker Felix Madraza ingaan op de (eerste) resultaten van het masterprogramma BiodiverCity van de TU Delft. Aansluitend is er een 'Invlieg-Café' (14.00 - 16.00 uur), waar beide sprekers stil staan bij de (on)mogelijkheden van bouwkeramiek voor biodiversiteit in het stedelijk gebied. Gelijktijdig houden studenten van de TuD een brainstorm over dit onderwerp. Iedere input zal in vruchtbare bodem vallen.

Op vrijdag 27 januari  (12.00 - 13.00 uur) verzorgt Jan Peter Wingender, lector Material & Design van de Academie van Bouwkunst van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een lezing onder de titel 'Baksteen: een disciplinerend bouwmateriaal'. Aansluitend wordt in de Tontine Lounge (14.00 - 16.00 uur)  in een informele sfeer doorgepraat over het thema 'Tectoniek met keramiek'. Verder worden aanwezigen uitgedaagd om met minibakstenen een unieke gevelcompositie te stapelen en daarmee een 'statement' te maken.

De vakbeurs GEVEL 2012 vindt plaats van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 januari 2012 in Ahoy Rotterdam en is op vooraanmelding te bezoeken. De lezingen zijn dagelijks van 12.00 - 13.00 uur. Publiek wordt van harte uitgenodigd aansluitend gast te zijn van KNB in de Tontine Lounge. De Tontine Lounge kijkt uit op de beursvloer en is te vinden op het balkon boven het bouwwereld terras in Hal 1. Het backstage programma is daar dagelijks van 14.00 - 16.00 uur.

Zie verder www.gevel-online.nl

Voor een overzicht van het KNB-programma GEVEL 2012 klik hier