Vul een zoekwoord in:

KNB ontvangt PvdA-Kamerlid Kerstens op BouwBeurs

John Kerstens op BouwBeurs

Velp, 8 februari 2017

Op het BouwBeurs Vakplein in Utrecht vindt de derde voorronde van het NK Metselen plaats. Tijdens dit tweedaagse metselevenement van KNB nemen zes jonge talenten het tegen elkaar op en strijden om een plek in de landelijke finale later dit voorjaar.

Op de tweede dag van deze voorronde ontvangt KNB John Kerstens, zittend maar ook kandidaat Tweede Kamerlid voor de PvdA. Als voormalig voorzitter FNV Bouw en met het sociale domein in zijn portefeuille voelt deze politicus zich zeer verbonden met aankomend metseltalent.

Naast kijken zal Kerstens tijdens een speciale metsel-clinic ook zelf aan de bak moeten! Met de troffel in de hand wordt Kerstens uitgedaagd om de bakstenen strak aan de draad en zonder baarden te verwerken!

Na afloop bespreekt Kerstens met KNB-directeur Van Hal actuele onderwerpen op het gebied van de Arbowet en de Banenafspraak. Eerder bezocht Kerstens al een baksteenfabriek en is daardoor bekend met de inspanningen van de sector op het gebied van goede arbeidsomstandigheden. Lees hier het verslag van zijn bezoek aan steenfabriek Kijfwaard.

Het bezoek van Kerstens aan het NK Metselen trok veel publiciteit, lees hier het bericht van Cobouw over zijn bezoek. In het artikel stelt Kerstens dat het belangrijk blijft voor de sector om anticyclisch op te leiden.