Vul een zoekwoord in:

Han Noten nieuwe voorzitter KNB

De leden van de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek hebben Han Noten benoemd tot hun nieuwe voorzitter. De Limburger is momenteel nog burgemeester van de Overijsselse gemeente Dalfsen. De heer Noten zal zijn nieuwe functie per 1 juli oppakken. Hij volgt daarmee Dick Tommel op die sinds 2003 voor de keramische industrie actief is. 

Han Noten
De in het Limburgs Swalmen geboren Han Noten (1958) is sinds 2011 burgemeester van de gemeenten Dalfsen. Van 2003 tot 2013 was hij namens de Partij voor de Arbeid lid van de Eerste Kamer, tevens fractieleider. Noten begon zijn arbeidscarrière als vakbondsbestuurder voor de FNV en was daarna achtereenvolgens directielid bij Centraal Beheer en de Nederlandse Spoorwegen. Noten is verder commissaris bij enkele bedrijven en voorts voorzitter van Ambulancezorg Nederland en de Koninklijke vereniging voor afval- en reinigingsmanagement.

Beste ooit overkomen
 ‘Dit is het beste dat mij kan overkomen’, aldus Noten die voortkomt uit een geslacht van Limburgse keramiekfabrikanten. Han Noten combineert grote bestuurlijke ervaring en strategisch inzicht met affiniteit voor de bouwkeramische industrie. ‘Gezien de grote uitdagingen waarvoor deze industrie zich gesteld ziet ben ik blij met de expertise die de heer Noten inbrengt’, aldus KNB-directeur Van Hal.

Foto: Marcel van Saltbommel

Foto: Marcel van Saltbommel