Vul een zoekwoord in:

Gedeputeerde Provincie Gelderland bezoekt Gelderse Baksteenindustrie

Donderdag 3 oktober bracht Gedeputeerde Jan van der Meer (GroenLinks)  een werkbezoek aan de keramische industrie in Gelderland. Op de baksteenfabriek van Wienerberger Kijfwaard werd door directeur operation Jasper Vos en KNB-directeur Ewald van Hal de mogelijkheden tot verduurzaming toegelicht.

De Provincie Gelderland beschouwt de keramische industrie als een belangrijke economische sector en wil deze graag in de toekomst voor de regio behouden. Het is een van de reden voor de Gedeputeerde om zich ook persoonlijk op de hoogte te willen stellen van de mogelijkheden om meer en sneller te verduurzamen dan tot heden al is gedaan. Met belangstelling werd kennis genomen van de recente start van een brancheonderzoek naar emissieloos bakken. Een gedeelde ambitie op het zetten van belangrijke stappen in de energietransitie en een integrale benadering daarvan brachten provincie en d sector al eerder bij elkaar.

In het korte tijdsbestek voor het werkbezoek werd niettemin tijd gemaakt voor een bezoek aan de fabriek zelf. ‘’Ongelooflijk zoveel aardgas er wordt gebruikt maar ik snap dat dit al heel efficiënt gebeurt en ook de noodzaak tot gedegen onderzoek naar alternatieven’’, aldus de Gedeputeerde.

Bekijk hier een video-impressie van het werkbezoek, gemaakt door de Provincie Gelderland.