Vul een zoekwoord in:

FUNDA-mentalisten kiezen voor bouwkeramiek

Funda huis

Foto: Funda

Velp, 7 februari 2017

In opdracht van de huizensite Funda heeft het architectenduo Atteveld en Deijs het droomhuis van de Nederlandse huizenzoeker ontworpen. Aan de hand van big data-analyse van het consumentengedrag op internet, is van het droomhuis van de huiszoekende Nederlander realiteit gemaakt. De FUNDA-mentalist  kiest voor een rijtjeskasteel, compleet met stevig metselwerk en een hellend dak.

Hoe ziet volgens de onderzoekers een kasteel in een rijtjeshuis eruit? De living met grote woonkeuken neemt de meeste ruimte in beslag in het huis en reikt bijna tot aan het dak. De slaapkamers zijn weggewerkt in de nok van het dak of zijn omgevormd tot een bedstee. De badkamer is een inloopbad, deze verlaagde doucheruimte kan direct dienen als bad.

De voorgevel is gesloten, met als doel de bewoner privacy te geven. Toch zorgt het opengewerkte metselwerk in de voorgevel voor voldoende licht. In combinatie met de enorme glazen schuifwand aan de achterzijde en de diverse dakramen ontstaat daarmee een lichte en ruime woonbeleving. Het dak is hellend en, hoe kan het anders, bedekt met keramiek.

Het Rijtjeskasteel geeft het 'realistische droomhuis' van de woningzoekende Nederlander weer. Eerder bleek uit de 'Smaaktest Haarlem' en 'De waarde van stijl' van het PBL al dat een woning voorzien van keramische materialen als baksteen en keramische dakpannen letterlijk meer waard is. Daarnaast dragen keramische bouwmaterialen ook bij aan goede isolatiewaarden en meer wooncomfort.