Vul een zoekwoord in:

Excellent vakmanschap op WorldSkills

Velp, 20 oktober 2017

Op de prijsuitreiking van de 44e WorldSkills in Abu Dhabi ontvingen de Nederlandse metsel- en tegeltalenten Tim Klessens en Wilhelm Scholten een medaille voor excellent vakmanschap.  

Tim Klessens behaalde op het onderdeel metselen een vijfde plaats met 720 punten. De opdracht van Tim bestond uit in totaal drie modules. Het metselen van een kruis tussen twee baksteenkolommen,  een baksteengevel met twee schuine zijden als afwerking en tot slot een muurtje met daarin een adelaar van baksteen verwerkt. Het metselen van de drie elementen ging niet zonder slag of stoot, maar het resultaat liegt er niet om. Tim heeft een fantastische prestatie geleverd! Al eerder bleek dat Tim een groot metseltalent is, in 2015 won hij de Zilveren Troffel tijdens het NK Metselen.

Wilhelm Scholten werd op het onderdeel tegelzetten vierde met 721 punten. Ook Wilhelm leverde een goede prestatie. Niet alles ging geheel naar eigen planning, maar uiteindelijk zette ook hij een mooi werkstuk neer geheel betegeld met keramische wandtegels.

Aan WorldSkills 2017 namen in totaal 1300 vaktalenten uit 59 landen deel. Hiermee was de 44e editie van de wereldwijde vakkampioenschappen de grootste ooit.

KNB feliciteert Tim (rechts) en Wilhelm (links) namens de Nederlandse baksteen- en tegelindustrie van harte met het behalen van dit prachtige resultaat! 

metsel- en tegeltalent op worldskills