Vul een zoekwoord in:

Europarlementariër Berendsen bezoekt baksteenfabriek

Op uitnodiging van KNB was Tom Berendsen, CDA-Europarlementariër, begin januari op werkbezoek bij baksteenfabriek De Rijswaard in Aalst. De ervaringen daaruit neemt de politicus graag mee naar Brussel. Daar buigt hij zich als eerste onderhandelaar over toekomstig industriebeleid over belangrijke onderwerpen op het gebied van energietransitie en klimaatbeleid. 

Baksteenfabrikant Atse Blei was tevreden dat de politicus naar Aalst was afgereisd om uit de eerste hand te horen waar knelpunten zijn die om een Europese aanpak vragen. Daarbij hoort in ieder geval aandacht voor een gelijke concurrentie, mondiaal tussen werelddelen en op de interne markt tussen materialen. 

KNB voorzitter Han Noten en KNB-directeur Ewald Van Hal gaven Tom Berendsen tekst en uitleg over de kansen en bedreigingen in het Europese beleid die zij zien voor de bouwkeramische industrie.

Alvorens het gezelschap een ronde door de fabriek ging maken wilde de politicus nog wel de ambities op het gebied van circulariteit en duurzaamheid horen. ‘’Wij willen meer doen dan nodig’’, zo luidde de stellige reactie van fabrikant Blei. KNB-directeur Van Hal benadrukte de eigen onderzoeksagenda van de bouwkeramische industrie waarin aandacht voor zowel het energiegebruik in de productie als voor een vierkante meter keramische gevel.

Kijk hier voor het filmpje van het werkbezoek.