Vul een zoekwoord in:

EC 6-Cursus ‘Constructies van Metselwerk’

In november a.s. start een 9e editie van de cursus Constructies van Metselwerk. Deze cursus belicht alle ins and outs van Eurocode 6 maar gaat ook in op actuele ontwikkelingen rond de Nederlandse normering van steenconstructies van metselwerk. De inschrijving is geopend.

Op 23 en 30 november kunnen constructeurs, aannemers en andere geïnteresseerden terecht in Utrecht. In 2 (na-)middagen en avonden kunnen zij alle relevante kennis op doen over de Eurocode 6 (Europese voorschriften voor bouwen met metselwerk).

De basis van de cursus Constructies van Metselwerk staat al een aantal jaren als een huis. Eurocode 6 is de inhoudelijke drager van het geheel.

Het zijn de Europese voorschriften voor bouwen met metselwerk. Met de inwerkingtreding van het Bouwbesluit 2012 werd Eurocode 6 Metselwerk, ook bekend als NEN-EN 1996, het nieuwe Europese voorschrift voor steenconstructies met metselwerk. Eurocode 6 geeft constructie-eisen en rekenregels voor ongewapend, gewapend en voorgespannen metselwerk.

Doelgroep van de cursus zijn zowel ontwerpers en constructeurs als ook bouwbedrijven, fabrikanten en toezichthouders, kortom iedereen die in zijn werk te maken krijgt met de steenconstructies.

Logischerwijs trekken Stichting Stapelbouw en VNconstructeurs gezamenlijk op bij de nieuwe editie van de cursus. Beide partijen komen elkaar tegen in de NEN-commissie die de Europese en Nederlandse normen beheert op het gebied van steenconstructies (zoals Eurocode 6).

Alle inhoudelijke en praktische informatie over de cursus is hier te vinden: Cursus Constructies van Metselwerk

Direct inschrijven kan natuurlijk ook!