Vul een zoekwoord in:

Docentencursus Basistechniek Metselen

Velp, 3 maart 2016 

Dinsdag 2 maart 2016 ging de eerste vmbo docentencursus 'Basistechniek Metselen' van start bij BouwSchool Breda, gebaseerd op het nieuwe examenprogramma. Op aangeven van het Platform vmbo Bouwen-Wonen-Interieur nam KNB het initiatief voor het ontwikkelen van een training die docenten (bij)schoolt om in het techniekonderwijs kwalitatief goed metselles te kunnen geven.

Docentencursus metselen IMG 2737

Tijdens de cursus ontwikkelt de docent zijn vaardigheden die nodig zijn voor het lesgeven binnen de nieuwe onderwijsmodule "Bouwen vanaf de fundering". Realiteit is dat veel techniekdocenten naast metselles ook andere techniekvakken geven, waaronder bouwtimmeren, schilderen, tegelzetten etc. Veel van deze docenten hebben te weinig kennis en affiniteit met het metselvak. Bovendien is de inhoud van de lesstof de afgelopen jaren, mede door het veranderende onderwijsprogramma met nieuwe profiel- en keuzedelen, sterk gewijzigd. Er is kortom voldoende aanleiding voor een training om de huidige metseldocenten bij te scholen.

Docentencursus metselen IMG 2749

De cursus bestaat uit 4 dagdelen, wordt gegeven door een ervaren vakdocent en is ontwikkeld en wordt verzorgd door Stichting Studiegroep Metselen.