Vul een zoekwoord in:

Circulaire producten van bouwkeramiek: niet moeilijk en direct beschikbaar

In opdracht van RVO Nederland publiceerde W/E Adviseurs de uitgave Circulaire producten & diensten: inspirerende voorbeelden voor de bouw. Deze uitgaveĀ besteedt ook aandacht aan droogstapelsystemen met metselbaksteen en C2C keramische tegels van Koninklijke MOSA. Hiermee is het overzicht van circulaire mogelijkheden met gebakken materiaal bij lange na niet uitgeput. Want, niet vermeld, maar wel hyper-circulair zijn de straatbaksteen en de keramische dakpan.

Straatbaksteen en de keramische dakpan zijn schoolvoorbeelden van circulaire bouwproducten. Ze bestaan uit een duurzaam gewonnen en hernieuwbare grondstof, met zeer lange levensduur (zonder onderhoud) en eenvoudig demontabel (losmaakbaar). Bovendien zijn beide bewezen herbruikbaar in dezelfde functie.

Is in 2050 de gebouwde omgeving circulair en een resultaat van de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie? De fase van praten is voor velen pas net voorbij.

(Niet)wetende dat al veel eerder de baksteen- en dakpanindustrie de stap zette van een lineaire naar een circulaire bouw: straatbaksteen, droogstapelsystemen met metselbaksteen en keramische dakpannen. Lekker makkelijk, voldoen aan alle circulaire principes en direct beschikbaar. Bouwkeramiek: steengoed!