Vul een zoekwoord in:

Bouwkeramiek op de World Sustainable Building Conference

Velp, 31 oktober 2011

Van 17 tot 21 oktober jl. vond de wereldconferentie over Duurzaam Bouwen plaats in Helsinki - Finland. De meer dan 1000 deelnemers en circa 300 presentaties over actuele onderwerpen en onderzoeken maakte het weer tot hettoonaangevende evenement over Duurzaam Bouwen in de wereld. De conferentie wordt elke drie jaar georganiseerd.

De bouwkeramische industrie was actief aanwezig. Ondermeer door VKO die deel uitmaakte van de delegatie van de Europese koepelorganisaties Tiles and Bricks Europe (TBE). Vanuit de bouwkeramishce industrie waren twee mondelinge presentaties in het wetenschappelijk programma opgenomen.

1320060375 - Arie Mooiman VI - Helsinki 1.jpgVKO-er Arie Mooiman ging in op de grote invloed van levensduuraannames bij de berekening van milieuprestaties van gebouwen.

Gerhard Koch (Oostenrijkse brancheorganisatie van baksteen en keramische dakpan) sprak over de kwaliteit van het binnenmilieu en de positieve rol die keramiek daarbij kan spelen. Daarnaast was TBE sponsor van het evenement en waren er een aantal posterpresentaties over keramiek gerelateerde onderwerpen. Tenslotte was er een goed bezochte TBE-stand op de informatiemarkt waar ondermeer innovatieve bouwproducten vanuit de Nederlandse industrie werden getoond.