Vul een zoekwoord in:

Bouw schreeuwt om metseltalent

Op het moment dat de Nederlandse bouw sterk aantrekt organiseert de Nederlandse baksteenindustrie de finale van het 64e NK Metselen. De beste vmbo-metsel-leerlingen van het land, geselecteerd tijdens regionale voorronden eerder dit jaar,  treden in Emmen 4 dagen tegen elkaar in het strijdperk. Inzet is de felbegeerde Zilveren Troffel. Het Nederlands kampioenschap is van 12 t/m 15 april in Emmen. Het wordt georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) samen met Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel en Treant Zorggroep.

Tekort aan vakmensen

Het kampioenschap vindt plaats op een moment dat de bouw aantrekt en het tekort aan uitvoerend vakmanschap groeit. De slechte bouwmarkt van de afgelopen jaren heeft geleid tot een kaalslag. De komende jaren is er echter weer volop metsel- en ander bouwtalent nodig om aan de grote bouwopgave te kunnen voldoen.

Opzet NK Metselen

Tijdens de landelijke finale In Emmen werken de deelnemers vier dagen lang aan 6 zitbanken voor bewoners van Woonwijkcentrum Holdert. Zo dient het NK Metselen ook een maatschappelijk doel. Een vakjury beoordeelt de deelnemers op een groot aantal punten van het metselproces.

Op vrijdagmiddag 15 april ontvangt de winnaar van het NK Metselen 2016 de felbegeerde Zilveren Troffel uit handen van Commissaris van de Koning, Jacques Tichelaar.

Bezoek finale

Bezoekers zijn van harte welkom om van 12 t/m 15 april a.s. naar het kampioenschap te komen kijken, sfeer te proeven en deelnemers aan te moedigen. Dat kan dagelijks tussen 9.00 en 16.30 uur op de wedstrijdlocatie bij Woonwijkcentrum Holdert, Hondsrugweg 101, 7811 AB Emmen.

64e editie

Het Nederland Metselkampioenschap ("anno 1952") is een jaarlijks initiatief van de georganiseerde Nederlandse baksteenindustrie, samenwerkend in KNB, dat daarmee het metselonderwijs wil promoten en het vakmanschap wil stimuleren. KNB werkt daartoe nauw samen met de regionale opleidingsbedrijven in de bouw, Aannemers Vereniging Metselwerken (AVM), de Vereniging Nederlandse Voegbedrijven (VNV), Fundeon, Bouwend Nederland en SKG-IKOB (bouwcertificeringsinstantie). Het NK Metselen 2016 is de 64e editie op rij. Zie verder www.metselwedstrijden.nl