Vul een zoekwoord in:

NK Metselen 2020 definitief afgelast

De finale van het NK Metselen eind mei in Someren gaat definitief niet door. Dat besloten de directies van KNB en het Varendonck College in reactie op de Kabinetsmaatregelen van 23 maart. Deze maatregelen hebben tot doel besmettingen door het Coronavirus te voorkomen of te beperken en omvatten een verbod op alle bijeenkomsten tot 1 juni. De finale op 27 t/m 29 mei zou in deze gesloten periode zijn gevallen.

De maatregelen, maar ook het besluit, hebben tot gevolg dat voor het eerst in de 67-jarige geschiedenis van het NK Metselen een finale geen doorgang zal vinden. Al eerder werd om dezelfde redenen besloten de 8e regionale voorronde van het NK Metselen 2020, bij Bouw Infra Mensen in Mierlo, af te gelasten. Deze zou half maart hebben plaats moeten vinden.

KNB en het Varendonck College snappen dat de afgelasting voor velen een teleurstelling is, voor de finalisten uit eerdere regionale voorronden niet in de laatste plaats. Tegelijkertijd zal een ieder de logica van deze beslissing begrijpen en onderschrijven.

Een en ander heeft tot gevolg dat het NK Metselen pas voorjaar 2021 zal gaan plaatsvinden. Opzet en invulling daarvan zullen ongewijzigd zijn, over de locatie volgen te zijner tijd nadere mededelingen.