Vul een zoekwoord in:

Alternatief kampioenschap: ‘Metselen voor de lens’

Corona maakt dit jaar een NK Metselen om de Zilveren Troffel onmogelijk. Daarom organiseert KNB een film- en fotowedstrijd voor vmbo-bouwleerlingen en hun docenten: ‘Metselen voor de lens’. Uitdaging is de mooiste video's, vlogs en foto's te maken om het metselvak te promoten.

Met de prijsvraag blijven de doelstellingen van het nationale metselkampioenschap in stand: promotie van het metselvak en het bevorderen van de instroom naar het bouwonderwijs. Deze doelen zijn zelfs belangrijker dan ooit. 

KNB daagt leerlingen en docenten uit om samen het metselvak en de metselopleiding in beeld te brengen. Bij de productie samenwerken met anderen mag natuurlijk ook. De inzendingen moeten zo wervend mogelijk zijn, zodat KNB samen met vmbo-scholen en de bouwopleidingsbedrijven de winnende films, vlogs en foto’s kan gebruiken voor de promotie van het metselvak onder jongeren.

De opdracht is het maken van een filmpje of vlog, een foto of allebei. Metselen en de metselopleiding moeten mooi, creatief, informatief en wervend in beeld komen. Hoe origineler hoe beter. 

Een vakkundige jury bepaalt wie er winnen. De maker(s) van het beste filmpje en de beste foto winnen ieder een experience arrangement voor hun groep. Deze inzendingen worden gebruikt om jongeren ook letterlijk te laten zien dat metselen het allerleukste beroep is om te leren. 

Meer over de wedstrijd: staat op www.metselwedstrijden.nl en in de flyer voor docenten en flyer voor leerlingen.