Publicaties

filter op thema:filter op categorie:

Architectuurmagazine BAKSTEEN

Magazine Baksteen  68 -  100 jaar Amsterdamse School

68.jpg

In de 68e uitgave van het BAKSTEEN Magazine wordt ruim aandacht besteedt aan 100 jaar Amsterdamse School, waarvan het eeuwfeest wordt gevierd in 2016. Hoe kan het anders, want deze bouwstijl kenmerkt zich door bijzonder expressief gebruik van bakstenen en dakpannen, niet alleen in de golvende lijnen, maar ook in de vele versieringen die de gebouwen kenmerken. Enkele voorbeelden daarvan worden in dit nummer besproken.

Aan het woord komen onder meer Vincent van Rossum, die nader ingaat op het belang van deze bouwstijl voor de stedenbouw en Joris Molenaar, die van de Amsterdamse School-stijl leerde dat een gevel een belangrijke mogelijkheid is voor expressie.

Verderop in het nummer wordt ingegaan op de fabelachtige techniek die voor de kenmerkende, uitbundige details van de Amsterdamse School vereist is.

>> Alle nummers van BAKSTEEN zijn onderstaand downloadbaar.

Bestel deze publicatie >>
prijs: €0,00

'BAKSTEEN' is het vakblad van KNB voor architecten, stedenbouwkundigen, raadgevende ingenieurs, centrale en lagere overheden, maar ook voor onderwijsinstellingen en aannemers (algemeen en gespecialiseerd). Het wordt in controlled circulation verspreid, maar is ook los bij KNB verkrijgbaar via de link hierboven.

Ook is het mogelijk om een abonnement aan te vragen.